Paramedisch Centrum: Omloop 24, 7711 XD Nieuwleusen

​06-30042843 / info@oefentherapievanhennik.nl

Mijn naam is Sanne van Hennik.

 

Na het behalen van mijn Bachelor diploma, Oefentherapie Cesar (2011), heb ik bij verschillende praktijken als freelancer ervaring opgedaan. Na 5 jaar werken als freelancer, en het behalen van de specialisatie Kinderoefentherapie (2015), heb ik mijn eigen praktijk, Oefentherapie van Hennik, geopend (2016). Bij Oefentherapie van Hennik behandelen ik patiënten/cliënten met hulpvragen gericht op houding & bewegen, motorische ontwikkeling en sensorische informatieverwerking.

 

Ik kan er van genieten als patiënten hun eigen activiteiten weer op kunnen pakken, die ze eerder niet (meer) of alleen met pijn en/of moeite konden uitvoeren. De zelfstandigheid die ik patiënten meegeef om klachtenvrij te blijven of om met de klacht(en) om te kunnen gaan vind ik vooral een belangrijk onderdeel van de therapie.

Affiniteit met kinderen ik altijd gehad. Kinderen zijn duidelijk in hun interesses en voorkeuren. Daarbij vind ik het leergierige wat (bijna) elk kind in zich heeft erg fascinerend. Ik zie een uitdaging in het positief benaderen van het kind en ze op een speelse manier uit te dagen tot het oefenen van vaardigheden welke zij als moeilijk beschouwen, zodat ze dit ook vanuit zichzelf gaan oefenen om zo de motorische vaardigheden te verbeteren. 

Ik help u graag met uw hulpvraag!

 

Specialisaties: Oefentherapie Cesar, Kinderoefentherapie en Sensorische informatieverwerking therapie

de therapeuten
de praktijk

De praktijk Oefentherapie van Hennik is gevestigd in Paramedisch Centrum Nieuwleusen.

Bezoektijden op afspraak;
maandagen, woensdagen en vrijdagen tussen 8:00-18:00.

 

Wanneer u een afspraak heeft mag u plaatsnemen in de wachtkamer.
Parkeren kan gratis aan de voorzijde van het gebouw.

 

Fysiotherapie Vechtdal, Podotherapie Innofeet en Logopedisch centrum Nouwels zijn ook in het Paramedisch centrum gevestigd. Er is een goede samenwerking tussen de verschillende diciplines en de huisartsen van sluis 3.

Mijn naam is Louise Duursema.

 

Sinds 2015 ben ik afgestudeerd als Oefentherapeut Cesar. Oefentherapie is een paramedische erkende behandelmethode, voor het verminderen en opheffen van pijnklachten aan het houding en bewegingsapparaat. Heb jij veel last van terugkerende pijnklachten en is massage of manipulatie alleen niet voldoende? Wil je meer over je lichaam en jouw reacties leren en leren hoe je zelf invloed op de pijnklachten kunt uitoefenen? Dan is deze behandelmethode misschien meer iets voor jou.

 

Ik ben oefentherapeut Cesar, omdat er veel méér is dan bewegen alleen. Mijn missie is om jou bewust te maken van je bewegingspatronen en je houding te verbeteren.

Mijn doel is dat je zelf pijnklachten vroeg leert signaleren en zelf aan pakt. Na ziekte of blessures, zijn er onbewust nieuwe bewegingspatronen in het lichaam ontstaan, die minder gunstig voor je zijn, zo blijft er disbalans van spierspanning bestaan, wat meer pijn geeft en waardoor je weer anders gaat bewegen. Met simpele basale oefeningen doorbreek ik dit proces samen met jou en herstel ik de samenwerking van de spieren naar normale, gezonde bewegingspatronen en houdingen, die op langer termijn pijnklachten voorkomen. Om de behandeling optimaal te laten verlopen is er een goede inzet en wat tijd nodig om het geleerde toe te passen in de praktijk. De oefeningen zijn altijd goed toepasbaar in jouw eigen situatie. De behandeling is op maat gemaakt afgestemd op jouw hulpvraag. 

 

Specialisaties: Oefentherapie Cesar, Chronische pijntherapie en Bekkenpijn therapie